Dit is mijn Bullet Journal voor de maand Juni

Estimated read time 4 min read

Nu de maand juni is begonnen is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn bullet journal. Na mijn laatste blogpost van mijn bullet journal voor de maand Mei is het tijd voor een vervolg. Deze maand heb ik besloten om de indeling van een aantal pagina’s iets te veranderen. In deze blogpost zal ik met jullie delen wat mijn opzet is voor mijn bullet journal voor de maand juni. Hopelijk halen jullie er ideeën uit voor je eigen bullet journal.

Wat is een bullet journal?

Voor mensen die niet bekend zijn met de term bullet journal zal ik een korte uitleg proberen te geven wat het is of juist niet is. Een bullet journal is in de basis een soort planner, agenda, dagboek, takenlijst en meer. Het is een persoonlijk boek waarin je de zaken die voor jouw belangrijk zijn kan verzamelen en wegschrijven, zodat je eventueel op een later tijdstip bijvoorbeeld elke week of maand kan beoordelen of je je doelen heb weten te bepalen. Zelf gebruik ik het op moment meer als een planner en gewoonte tracker, maar ben nog zoekende naar hoe ik de bullet journal op de juiste manier kan inzetten. Papier is in de digitale tijd toch een vreemd iets. Iets als een agenda doe je vandaag niet meer op papier maar in een online agenda op je telefoon. Hetzelfde geld voor takenlijstjes. Voor mij is het een methode om mijn digitale leven iets te verminderen en meer bewust te worden van wat ik doe.

Welke pagina’s heb ik opgenomen in mijn Bullet Journal voor de maand Juni?

Voor de maand mei heb ik gekozen voor een afbeelding van Kirigaya Touko bekend uit de Japanse anime serie BanG Dream! Op de vervolgpagina’s heb ik gekozen voor een maand kalender. Deze gebruik ik eveneens om mijn bij te houden of ik een goed of slechte dag heb gehad. Hiervoor gebruik ik kleurcodes. Zo is de kleur groen een goede dag, blauw een oké dag en rood een slechte dag. En tot slot zijn mijn habit tracker te vinden op de pagina. Deze gebruik ik voor het verbeteren van bepaalde dagelijkse taken. Of gewoontes die ik wil toevoegen aan mijn leven en via de habit tracker wil leren opnemen in mijn dagelijkse leven.

bullet journal - opening page, calendar view and habit trackers.

Op de pagina’s die volgend heb ik gekozen voor een weekoverzicht waarin ik mijn afspraken, verjaardagen en belangrijke taken noteer. Domweg gezegd is dit gewoon een maandkalender. In de kantlijn heb ik gekozen om mijn dagelijkse routines te vermelding met daaronder voldoende ruimte voor toekomstig afspraken welk buiten deze maand vallen. Ik heb voor deze opzet gekozen omdat ik in tegenstelling tot afgelopen maand toch weer iets meer vooruit wil gaan plannen. En dat was met de opzet van afgelopen maand niet echt mogelijk.

bullet journal - Monthly view

En tot slot de daily log. Dit is een soort van logboek waarop ik vermeld welke taken, afspraken of gebeurtenissen die dag hebben plaats gevonden. Eventueel met notities voor later. Daarnaast is het ook mogelijk om deze pagina’s te combineren met een dagboek of morning pages, maar dat is iets wat ik nog voor mij zelf moet uitvinden. En met de tijd moet uittesten wat het beste voor mij werkt.

bullet journal - Daily log pages

Tot zo ver mijn bullet journal voor de maand juni. Ik hoop dat ik jullie met behulp van deze blogpost weer een goed kijkje heb kunnen geven in mijn bullet journal. Mocht je tips of vragen hebben mag je deze altijd in de comments hieronder achterlaten.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like