Developer blog NewsWeasel

Estimated read time 2 min read

Afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met het verbeteren van de webapplicaties NewsWeasel. Mijn zelfgemaakte alternatief voor Google Reader.

Zo zijn er verschillende verbeteringen doorgevoerd, waaronder het doorvoeren van AJAX-calls. Dankzij de implantatie hiervan is NewsWeasel een heel stuk sneller geworden. Aan de voorkant zijn verbeteringen doorgevoerd aan de layout, waaronder verbeterde ondersteuning voor mobiele apparaten. Verder heb ik ondersteuning toegevoegd voor multi language, Gravatar en Firefox Personas.

Multi language
Door middel van po & mo files heb ik ondersteuning toegevoegd voor meerdere talen. Zo is NewsReader op dit moment vertaald naar het Nederlands en het Engels. Andere talen zijn eenvoudig toe te voegen.

Gravatar
Gravatar is een online dienst, waarbij gebruikers hun eigen profiel foto kunnen uploaden. Deze word vervolgens op ondersteunende websites getoond. Binnen NewsWeasel word op basis van het opgegeven e-mailadres de profielfoto getoond welk bij Gravatar is opgeslagen.

Firefox Personas
De meest recente wijziging is misschien wel de ondersteuning voor Firefox Personas binnen NewsWeasel. Hiermee word het mogelijk om de webapplicaties te voorzien van een persoonlijk tintje. Gebruikers kunnen kiezen uit meer dan 340.000 thema’s.

Screen Shot 2013-12-29 at 22.31.21

Voorlopig valt er nog genoeg te doen aan de webapplicaties NewsWeasel, waaronder het uitbouwen van multi user support. De basis hiervoor is al aanwezig in de code, maar moet nog op de juiste manier beschikbaar worden gesteld naar de front-end.

Mocht je interesse hebben om NewsWeasel te testen, dan kan er met mij contact worden opgenomen.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like