Dag in mijn leven #4

Estimated read time 6 min read

Dag 4 van mijn blog alweer en ik ben nog steeds niet uitgeschreven. Moet eerlijk zeggen dat het me verbaast hoeveel ik over een dag kan vertellen en wegschrijven. Vandaag was dan niet de meest spannende dag van de week, maar wel een dag waarop iets bijzonders heeft plaatsgevonden in het dorp Vreeswijk.

Donderdag 2 juni 2022

Na meerdere dagen slecht geslapen te hebben had ik afgelopen nacht weer eens goed geslapen. Mede omdat het gisteren alweer vrij laat was had ik nog wel even een sessie Japanse leren gedaan op mijn telefoon. Maar ditmaal geen boek gelezen op mijn e-reader. Misschien dat dat heeft geholpen om beter te kunnen slapen. In elk geval na een goede nachtrust rond 7.45 uit bed gestapt. Iets later dan eerdere dagen deze week, maar een goede nachtrust na een opgebouwd slaaptekort van een aantal uren kan natuurlijk nooit kwaad. Grootste voordeel is dat ik vrij dicht bij mijn werk woon, waardoor ik me in de ochtend minder hoef te haasten. Haast is naar mijn idee een vorm van stres. En iedereen weet wel dat je van stres grijze haren krijgt en te veel stres, is ongezond voor je lichaam.

Start van de dag

Doordat ik vanmorgen iets later uit bed gestapt was, had ik geen tijd over om nog eventjes te sporten. Dus zo doende snel even mijn ontbijt en lunch klaargemaakt in de keuken. Daarna begonnen aan de wandeling van 20 minuten naar kantoor toe. Heb ik toch nog iets van (kuch) sporten gedaan vanmorgen. Onderweg nog een aantal foto’s geschoten met behulp van mijn telefoon. Een aantal hiervan zal ik toevoegen aan dit blog op dezelfde manier als ik in voorgaande blogs ook al had gedaan.

Ochtendwerkzaamheden

Op kantoor een aantal projecten opgepakt en diverse taken afgerond. Om niet te veel afgeleid te worden, zoals voorgaande dagen gebeurde, had ik de berichtmeldingen in het chat programma Slack uitgezet. Hoe minder meldingen je krijgt des te makkelijker het is om te focussen op je werk. Misschien wel een goede tip voor jou is, als je even wilt focussen op een project of taak: zet je telefoon op stil en verstop hem. Wat je niet ziet, bestaat niet en kan niet voor afleiding zorgen. Mocht iets echt belangrijk blijven te zijn dan weten mensen je echt wel te vinden!

Middagwandeling

Evenals eerdere dagen deze week was het middaguur het perfecte tijdstip voor een middagwandeling. Ditmaal geen ronde alleen, maar met een klein groepje collega’s. Zo deden we een ronde liepen we eerst met zijn allen richting de broodjeszaak op het dorp van Vreeswijk. Daar bestelde iedereen een broodje voor zichzelf om op te eten als lunch. Ik zelf deed niet mee, ik had namelijk al mijn eigen lunch al meegenomen vanuit huis. Nadat iedereen zijn/haar broodje had vervolgden we onze ronde over het dorp. Daar waar de groep gestaagd doorliep, ontdekte ik iets opvallends en met name bijzonder.

De Tolgaarder

Op het dorp staat direct na de Barbarakerk een oude woning welk de naam ‘De Tolgaarder’ draagt. Deze statige villa is in het jaar 1887 gebouwd aan de Dorpsstraat op de plek waar vroeger een tolhuis heeft gestaan. In 1922 is de villa opgesplitst in twee wooneenheden. De buitentrap met entree is in 1930 geplaatst. De reden hiervoor was dat de bewoners van de beneden verdieping gek werden van iedereen die door de voordeur en via de hal de trap op moest om naar hun eigen woondeel te kunnen komen. Rond 1950 kwamen er nieuwe bewoners in de statige villa en werd besloten om de voordeur op de eerste verdiepen, boven aan de buitentrap dicht te metselen. Sinds die tijd had de buitentrap totaal geen functie meer.

Nu heb ik nog geen antwoord gegeven op de vraag wat voor bijzonder iets er was gebeurd op het dorp Vreeswijk. Toen we vanmiddag langs de statige villa liepen zag ik dat ze de dichtgemetselde muur aan het openbreken waren! Na iets meer dan 70 jaar wordt de toen dichtgemetselde muur vandaag verwijderd. Ik heb de indruk dat ze er een nieuwe deur in terug gaan plaatsen, want waarom zou je anders de muur openbreken boven aan de trap die 70 jaar lang geen functie had. Maar dat is vast iets waar we in de komende dagen wel achter gaan komen.

Terug op kantoor

Eenmaal terug op kantoor hadden we een kick-off van een nieuw project voor een grote klant voor het opzetten van een website in de komende weken. Vanwege de complexiteit en de korte doorlooptijd word dit een groepsproject. Helaas kan ik hier niet te veel de diepte mee ingang. Het spreekt voor zich dat ik geen persoonlijke informatie of projecten deel van collega’s of mijn werkzaamheden. Dat is ook de rede waarom ik het oppervlakkig houd. Na de Kick-off mijn focus teruggelegd op de nog lopende projecten en hier nog wat nodige stappen en optimalisatie in doorgevoerd.

Avondprogramma

Na werktijd was het tijd om huiswaarts te keren. Eenmaal thuis de vriezer ingedoken en gekeken wat deze in de aanbieding had. Uitgebreid koken was niet direct een optie, omdat de vaat van de afgelopen dagen nog ongewassen in de vaatwasser stond. Maar dan is totaal geen ramp, die mag vannacht gaan draaien wanneer ik straks op bed lig. Overdag kan, maar vanwege de hoge energie prijzen is het goedkoper om dit ’s nacht te doen. Awel, in elk geval. Na een korte blik viel mijn oog op Ping & Klaar met gegrilde kip, Rösti met boontjes. 10 minuten in de magnetron en eten maar!

De rest van de avond heb ik iets wat rustig aangedaan, aantal series op YouTube gekeken en een beetje lopen hangen. Op zijn tijd is dat ook wel eens lekker. En niet vergeten dit blog nog even geschreven voor jullie als wel mij toekomstige zelf.

Slotwoord

Ik hoop dat jullie weer hebben mogen genieten van mijn dagelijkse blog, zoals altijd zit er weer de nodige tijd in het schrijven van dit blog. En voor de verandering zal ik jullie ook niet vervelen met de lengte van dit blog of het gebruikte aantal woorden. Om het blog af te sluiten wil ik dit keer een vraag aan jou de lezer willen vragen: Hoe was jouw dag?

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like