Dag in mijn leven #3

Estimated read time 8 min read

Jeej, op mijn derde dag bloggen start de nieuwe maand genaamd juni. Met het voorjaar in volle gang en de zomer in aankomst kan de maand alleen maar goed uit gaan pakken. Vandaag woensdag was weer een bewogen dag. De ochtend begon traag, maar de avond eindigde productief. Hoop dat jullie mijn nieuwe blog in de serie van Dag in mijn leven goed zal bevallen!

Woensdag 1 juni 2022

Afgelopen nacht opnieuw erg slecht geslapen. Ditmaal iets van 4,5 – 5 uurtjes of zo. Dat was vanmorgen goed te merken, want de eerste helft van de dag had ik weinig energie. Ik vermoed dat het door het lezen komt op mijn e-reader. Hoewel ik maar een half uurtje of zo had gelezen, was ik nadat ik de e-reader had weggelegd nog steeds aan het lezen in plaats van slapen. Geloof pas rond een uur of twee dat ik daadwerkelijk tot rust ben gekomen en iets had kunnen slapen. Zo doende de dag dan ook rustig opgestart en besloten om vanuit huis te werken, zodat ik op mijn gemak mijn energie levels kon herstellen.

Tijd om aan het werk te gaan

Qua werkzaamheden was het een rommelig dagje. De ochtend begon met de dagelijkse online-meeting via het programma Teams van Microsoft. Een van mijn collega’s kondigde aan in verwachting te zijn, dit is fantastisch nieuws! Na de meeting had ik me gericht op het afronden van een nog lopend project dat ik het liefst al veel eerder klaar het willen hebben. Helaas liep ik tegen een paar issues aan met het pagina-transities binnen de websites. Met wat hulp van een collega’s is dit allemaal goed gekomen en kan de pagina naar verwachting binnenkort online worden gezet.

Middagwandeling

Tegen het middag uur was mijn energie niveau alweer enigszins hersteld, nog niet helemaal 100%, maar wel stukken beter dan dat het was. Zo doende dan een rondje gelopen zigzaggend door mijn woonwijk. Besloten om rustig aan te doen vandaag en het rondje zelf daarom ook niet al te lang gemaakt. Niet echt een specifieke route gelopen. Onderweg nog werklui gespot die bij het wissel van de sneltram bezig waren ter hoogte van de tramhalte. Heb iets van 2,85 kilometer gelopen.

Terug aan het werk

Eenmaal terug thuis was het weer tijd om aan het werk te gaan. Aanvankelijk wilde ik aan de gang met finetuning aan een website die ik een tijdje terug had opgebouwd, maar een ander project moest ook nog doorgang vinden. Zo doende was het 15 minuten werken aan de ene website en 30 minuten aan de andere website en zo om en om. Uiteindelijk is er niks terecht gekomen van de finetuning aan de website die ik wilde afronden, maar gelukkig heeft deze website nog niet de hoogste prioriteit. Al met al de werkzaamheden aan de andere website wel bijna weten te voltooien. Doordat ik afhankelijk was van een collega om bepaalde functionaliteiten in te bouwen kon ik het net niet afronden. Morgenochtend de laatste website-elementen op de juiste plek zetten en een mooi kleurtje geven en dan is die taak ook weer afgerond.

Magische verstoring op website

Ook kreeg ik begin van de middag nog een telefoontje met de melding dat er een verstoring was op een van de websites welk ik in mijn beheer heb. Er ging wat fout binnen bepaalde categorieën op de website. Die deden het van het een op en andere moment niet meer. In het begin leek het te gaan om een enkele categorie die stuk was, maar na wat gerommeld te hebben was het probleem opeens bij meerdere categorieën op de site. In plaats van het tonen van een overzichtspagina, werd er een artikel getoond of een 404 melding getoond. Na dat ik de caching voor de tweede keer had leeggegooid, leek het probleem magisch te zijn opgelost. Helaas niet kunnen achterhalen waardoor het probleem ontstaan was. Vermoedelijk is er een automatische update geweest, waarbij iets scheef is gelopen en verkeerde informatie in het geheugen van de website is komen te staan. Snap er nog steeds niet heel veel van, maar ben in elk geval blij dat het probleem is opgelost.

Etenstijd!

Tijd voor avondeten, na een drukke dag heb ik wel een maaltijd verdient al vind ik zelf. Zo doende op tijd de keuken in gedoken en besloten om deze avond te gaan voor een doorsnee maar makkelijke maaltijd. Na 15 minuten in de keuken te hebben gestaan was mijn bord gevuld met aardappelpuree, witte bonen in tomatensaus en Valess Vega Schnitzel Gouda. Oh, trouwens! Nadat ik de afgelopen twee dagen steeds vergat om een foto van mijn gevulde bord te maken is het ditmaal wel gelukt. Ik zal de foto hieronder toevoegen. Geen vlees vandaag, zoals je kan lezen. Eet nog wel vlees maar wel in mindere mate. Als ik hoor en lees hoe het er in de voedselindustrie aan toe gaat dan is het gewoon niet leuk meer om vlees te eten. En als ik al iets van vlees eet dan is het kip of rund maar geen varkensvlees. Ik zal er niet te veel woorden aan vuilmaken voor nu. Uiteindelijk moet iedereen gewoon eten waar hij/zij zelf zin in heeft, maar probeer wel enigszins bewust te zijn wat je eet.

Tijd voor het avondprogramma

Mocht je denken dat de dag nu wel zo ongeveer voorbij is dan vergis je je goed. Ook deze avond was het flink aanpoten. Zo kwam iets voor half acht de postbode langs met een flinke doos.

Vorige week had ik namelijk was artikelen besteld via de website van de IKEA. Zo had ik een tweetal FÖRNUFTIG’s luchtreinigers gekocht. De eerste voor in de slaapkamer. De tweede vond zijn plekje in de kamer aan de andere kant mijn appartement. Hoewel de luchtkwaliteit acceptabel is hier zo in huis, kan het nooit kwaad om deze extra te filteren van fijnstof. Ik woon namelijk vlak bij een drukke snelweg en de wind komt doorgaans ook uit die richting vandaag. Dat geeft natuurlijk al de nodige fijnstof.

De rest van de artikelen waren FEJKA. Dit zijn kunstplanten voor tegen de muur. Hier had ik er iets van 20 stuks van besteld. Leukste was nog wel dat ik tijdens het ophangen ervan ineens bedacht dat ik er 21 had willen hebben om zo beter uit te komen met de vorm. Hoe dan ook eenmaal het pakket in huis de producten gelijk uitgepakt en gemonteerd en op hun nieuwe plekje gezet. De montage van de FEJKA was nog wel een opgave. Zo moest al ik tegels aan elkaar vastklikken en een aantal leuke vormen samenstellen. Uiteindelijk zijn het twee vierkanten geworden van 3×3 met elk 9 tegels. Eentje hangt in mijn waskamer en de ander in mijn slaapkamer. Hiervoor moest ik wel een tweetal betonhaakjes in de muur slaan. Dit ging gelukkig zonder problemen. Ik had dit een keertje eerder gedaan en toen kreeg ik ze niet in mijn muur. Zo hard was het beton. Al met al had ik deze avond mijn huis weer een kleine upgrade gegeven.

De tweede helft van de avond heb ik gebruikt om nog even twintig minuten te fietsen op de hometrainer onder genot van een Japanse anime aflevering. Evenals gisteren had ik vandaag opnieuw acht kilometer weggetrapt. En nadat ik van de hometrainer afgestapt was begonnen met het schrijven van dit blog. Ik geloof dat ik er vanavond ook weer ruim één uur mee bezig geweest ben.

Slotwoord

Zo ondanks alles weer een top dag gehad. Trage start, maar weer veel gepresteerd en verbeterd. Het is me vandaag weer niet gelukt om de lengte van het blog bescheiden te houden. Ook vandaag weer zit ik over de 1337 woorden heen. Het lijkt wel of de blogs elke dag langer blijven worden. Awel. Weer genoeg nummers genoemd voor vandaag. Ik hoop dat jullie het weer een leuke blog vonden om te lezen. Laat vooral even weten in de comments hier onder wat je van mijn nieuwe muurbekleding vind. Zelf ben ik er in elk geval blij mee!

Tot de volgende blog!

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like