Dag in mijn leven #2

Estimated read time 8 min read

Tijd voor deeltje twee van de serie een dag in mijn leven. Hopelijk vonden jullie het eerste deel leuk om te lezen. Deze keer zal ik proberen om het blog niet zo langs als gisteren te maken, met iets meer dan 1200 woorden en gespreid over de maandag geschreven was het misschien iets te veel van het goede. Awel we gaan het weer meemaken, moet nog starten met het schrijven van dit blog dus we kunnen nog alle kanten uit gaan. Hoop wel dat dit blog is wat meer gestructureerder gaat worden dan het blog van gisteren.

Dinsdag 31 mei 2022

Afgelopen nacht had ik wat moeite om in slaap te vallen. Tot een uur of twaalf was ik namelijk nog in mijn digitale boek The Chase van Elle Kennedy aan het lezen op mijn Kobo Libra 2 e-reader. Nadien zoals bijna altijd nog enige tijd (klaar)wakker in bed gelegen. Gelukkig heb ik nog wel redelijk kunnen slapen. Vanmorgen was ik op tijd wakker. Ik geloof rond kwart over zeven. Een mooie tijd om te mogen genieten van de dag die nog zou gaan komen. Na mezelf even tijd te hebben gegeven om wakker te worden besloten om een fietssessie te doen op mijn hometrainer onder het genot van een anime aflevering. Zo trapte ik vanmorgen in iets meer dan 22 minuten zo’n 8 kilometer weg, waarmee ik volgens mijn Apple Watch ongeveer 192 Kcal wist te verbranden.

Richting kantoor

Na mijn ontbijt besloten om richting kantoor te wandelen. Meesten mensen pakken de auto of de fiets, maar vanwege de geringde afstand van 2KM met andere woorden 20 minuten lopen zou ik gek zijn om dit met de auto te doen. Al helemaal als ik kijk naar de belachelijk hoge benzine prijzen op het moment. Ik zag vandaag prijzen voorbij komen van 2,20 euro. Echt absurd, alleen al vanwege deze prijzen zou ik mijn auto willen verkopen. Helaas is dit niet direct een optie, omdat wanneer ik de auto zou verkopen ik een vervangende auto zou moeten gaan komen tegen het einde van het jaar. Dit zou waarschijnlijk beteken dat ik geld moet bijleggen. Hierdoor is het goedkoper om mijn huidige auto nog even vast te houden in de hoop dat de benzine prijzen tegen het einde dit jaar weer terug zullen zakken naar normaal niveau.

Onderweg richting kantoor op de punt van het dorp Vreeswijk had ik de mazzel dat ik ietsjes later van huis was vertrokken. De brug was namelijk open gegaan net voordat ik aankwam lopen. Ik denk dat een drietal schepen waren vertrokken vanuit de Museumwerf Vreeswijk. Vanaf de brug had ik nog even een foto hiervan gemaakt voor in dit blog.

Gemiddelde werkdag

Eenmaal op kantoor de dagelijkse meeting genoten en daarna mijn geplande werkzaamheden opgepakt. Helaas kan ik hier natuurlijk niet te veel diepgang ingeven vanwege bekende redenen. In elk geval diverse taken afgerond. Tussen de middag een middagwandeling gemaakt richting de Prinses Beatrixsluis hier in Nieuwegein en een stukje van het dorp Vreeswijk doorkruist. Ik geloof dat ik iets van 3,14 kilometer of zo had afgelegd. De middag was iets wat minder productief. Ik had een collega geholpen met het inbouwen van een uitklapmenu binnen een bestaande website met behulp van CSS. Op zich niet een al te spannend iets, maar omdat de collega recent gestart was ontbrak de ervaring met de gebruikte software op kantoor een beetje. Haar goed op weggeholpen en tegen het einde van de middag de werkzaamheden hieraan afgerond.

Huiswaarts en tijd om te eten

Na een drukke werkdag was het alweer tijd om huiswaarts te keren. Was nog even bang dat ik het verkeerd zou gaan treffen en tijdens een onweersbui naar huis kon gaan lopen. Gelukkig dachten de weergoden daar anders over en was het lekker wandelweer om te gaan lopen. Eenmaal thuis aangekomen gelijk de keuken ingedoken en tortellini met een kaassausje klaargemaakt. Het is niet de meest spannende maaltijd, maar het was verder wel oké. Ik zat nog te twijfelen om een foto te maken, maar zo heel spannend is een foto van een bord met tortellini nu ook weer niet.

Nieuwe evenementen Het Weer Lokaal

Voor vanavond had ik een volle agenda voor mij zelf klaar staan. Na een lange tijd had ik weer een nieuwe evenementen toegevoegd aan mijn weer website: Het Weer Lokaal. Vanwege de corona pandemie en beperkt aantal aanmeldingen voor evenementen was het onderhoud er van stilgevallen. Hopelijk kan ik de komende periode er weer iets wat meer tijd in gaan steken. Los van evenementen zou de website ook nog wel op andere vlakken iets geüpdatet mogen worden. Mensen vergissen zich er soms wel eens in, maar een website is nooit af. En de levensduur van een website is ook niet eeuwig. Over het algemeen gaat een website 4-5 jaar mee.

Bloggen

Na het bijwerken van Het Weer Lokaal gestart met het schrijven van dit blog. Stiekem zit er meer tijd in dan dat je zelf verwacht. Vooral dit blogs als deze kosten met gemak 2 tot 3 uur om te maken. In elk geval tijdens het schrijven er van wat LOFI muziek opgezet via YouTube. Geloof dat ik er een paar weken geleden voor het eerste tegenaan was gelopen op YouTube. Sommige muziekmixes zijn ideaal om zonder afleiding te kunnen bloggen of werken aan een project. Of gewoon als relaxte achtergrond muziek. Voor vanavond gekozen voor de LOFI muziek met het thema Coastline Breeze. Mocht je je afvragen wat LOFI muziek is. Volgens Wikipedia:

Wat is LOFI muziek?

Low fidelity, ook wel lo-fi of lofi, is het opnemen of afspelen van muziek in een lagere kwaliteit dan technisch haalbaar is. Het is de tegenhanger van high fidelity. Begin jaren negentig werd deze DIY-stroming populairder door de komst van de relatief goedkope 4-sporencassetterecorders van het merk Porta. Hierdoor werd het voor muzikanten mogelijk om thuis muziek vast te leggen, in plaats van in een dure studio.

Maandelijkse administratie

Intussen is het alweer 22.15 en nog druk in de weer met bloggen en mijn avondprogramma. Echter moet ik de belangrijkste taak nog gaan uitvoeren. Dat is namelijk het afsluiting van mijn maandelijkse administratie. Zo noteer ik alle meterstanden, banksaldo’s en crypto waardes. Daarnaast maak ik alvast voor de maand juni een overzicht van de verwachte in en uitgaven, zodat ik een goed overzicht heb van mijn geldstromen en financiële administratie. Ik moet zeggen dat het geen must is om een goede administratie te hebben. Maar het maakt het wel zoveel overzichtelijk, omdat je precies weet wat je kan investeren. Mocht je nog geen financieel overzicht hebben dan kan ik het zeker aanraden.

Slotwoord

Was vandaag weer een prima dag, geen lastige issues en lekker druk en productief geweest vandaag. Hopelijk heb ik morgen weer iets meer tijd om mijn eigen taken af te kunnen ronden onder werktijd. Hoewel ik het net zo belangrijk vind om collega’s goed op weg te helpen. Mijn gedachten is door te investeren in mensen, verdien je in de toekomst altijd wel iets terug.

Verder ook voldoende bewogen vandaag. Ik hoef in elk geval niet meer naar de sportschool op moment van schrijven heb ik volgens mijn Apple Watch ongeveer 1330 Kcal verbrand en meer dan 11.500 stappen gezet met een loop afstand van 9,8 kilometer. Zou leuk zijn als ik elke dag zulke mooie getallen mag gaan zien.

Oef intussen weer meer dan twee uur verder en het blog is bijna af. Uiteindelijk toch weer een lang verslag geworden. Wilde vanavond minder dan 1200 woorden gaan schrijven vandaag. En drie keer raden hoeveel woorden het vandaag zijn geworden. Het zijn meer dan 1300 woorden in totaal geworden. Toch meer dan ik van plan was om te gaan typen. Awel, hopelijk hebben jullie weer genoten van dit blog. Ik hoor graag jullie reacties of dachten over deze dag in mijn leven.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like