Dag in mijn leven #1

Estimated read time 7 min read

Enige tijd geleden kwam ik met het idee om mijn blog te voorzien van een wekelijks verslag. Echter na één dag schrijven aan dit blog met meer dan 1200 woorden had ik maar besloten om alleen de maandag met jullie te delen voor het moment. De overige dagen volgen waarschijnlijk snel. Hopelijk bevalt dit blog jullie!

Maandag 30 mei 2022

Vandaag maandag de eerste dag van de week en daarmee ook gelijk de eerste dag van dit blog. Zo doende besloten om deze nieuwe week goed te starten. Zo stapte ik rond 7.15 mijn bed uit. Kort hierop mijn gewicht opgemeten. 93,3 kilogram. 1,3 kilo afgevallen sinds mijn laatste weegmoment van vorige week. Mijn streefgewicht is 80 kilogram. Helaas nog niet weten te behalen. Om een of andere reden is het voor mij lastig om dit gewicht te benaderen, maar ik geef niet op! Enige wat ik moet doen is minder snoepen.

Eenmaal aangekleed besloten om mijn doel om af te vallen te bekrachtigen door een sessie te doen op mijn hometrainer. 7,2 kilometer weggetrapt in 20 minuten tijd. Om de hometrainer sessie niet te laten vervelen besloten om tijdens het fietsen aan aflevering aan te zetten van een anime serie welk ik op het moment aan het bekijken ben. Gaat hier om de Japanse anime serie: Magia Record: Mahou Shoujo Madoka☆Magica Gaiden.

Rond 9 uur begonnen met werken vanuit huis. Op zich wel relax, geen reistijd! Hoewel dat in mijn geval wel te overzien is. Vanuit mijn huis is het 20 minuten lopen naar mijn werk toe. Als ik met de auto zou gaan is het zelfs in vijf minuten te doen. Maandag en donderdag zijn doorgaans mijn thuiswerkdagen. Dit is iets wat bedacht is tijdens de corona pandemie.

Zelf gemaakte pindakaas

Tussen de werkzaamheden door nog even de was opgeruimd. Verder tegen het einde van de ochtend mijn ontbijt genuttigd. Voor wie geïnteresseerd is, heb ik twee crackers gepakt. De eerste cracker was met brie en de tweede met zelfgemaakte pindakaas. Gistermiddag had ik namelijk weer eens twee potten pindakaas gemaakt. Er gaat niks boven zelfgemaakte pindakaas. Het is lekkerder, goedkoper en gezonder dan pindakaas uit de supermarkt. Mocht je willen weten hoe ik mijn eigen pindakaas maak dan raad ik je aan om mijn blog te lezen over het maken over mijn zelfgemaakte pindakaas.

Middagwandeling

Rond het middaguur vond ik het tijd voor een middagwandeling. Dit is iets wat ik met de regelmaat probeer te doen. Een van de redenen dat ik tussen de middag een wandeling wil maken is om even tot rust te komen en mijn gedachten te verzetten. Op kantoor zit je 8,5-9 uur per dag met dezelfde mensen in een hok. Even 30 minuten geen collega’s is soms niet verkeerd. En buiten lopen is nog gezond ook. Het is voor mij een goed excuus om er even tussen uit te gaan tussen de middag. Vandaag heb ik mijn ronde gedaan door het zuidelijke deel van Nieuwegein. Zo heb ik een wandeling gemaakt lang de Rietput naar stadspark Parkhout en terug via de woonwijken langs ’t Veerhuys af naar huis. Onderweg kwam ik nog de nodige vogels tegen. Waaronder zwanen, eenden, duiven en een ooievaar die bij zijn nest bezig was. Totaal had ik in ongeveer 40 minuten tijd zo’n 3,8 kilometer gelopen.

Toch nog richting kantoor

Loop van de middag kreeg ik door dat een aantal problemen waren met een van de websites welk ik voor mijn werkgever heb helpen opbouwen. Al doende besloten om richting kantoor te gaan om daar het probleem op te lossen. Mijn gedachte was dat dit probleem sneller was op te lossen wanneer ik direct toegang zou hebben tot mijn collega’s. Het kon misschien ook wel vanuit huis, maar bellen via internet werkt alles behalve praktisch. Eenmaal op kantoor kon ik met wat hulp de problemen vrij makkelijk oplossen.

Avondeten

Rond half zes ben ik terug naar huis gereden met mijn auto. Eenmaal thuis aangekomen was het voor mij tijd om te gaan nadenken over het avondmaal. Mijn keuze viel al snel op aardappel rösti-rondjes, spinazie á la crème met een hamburger of twee erbij. Was van plan om een fotootje hiervan te maken voor dit blog. Maar dat was me helaas ontschoten, voordat ik het in de gaten had was mijn bord leeg. Misschien heb ik morgen meer geluk.

Bloggen

’s Avonds bezig geweest met het schrijven van een tweetal blogs voor op deze website. De eerste blog is het blog wat je nu aan het lezen bent. Hopelijk bevalt deze je tot dus ver. Het andere blog is ter promotie van mijn gitaar filmpje op YouTube. Afgelopen zondag had ik een opname gemaakt van mijn gitaar spel. Laatste YouTube clip van mijn gitaarspel progressie stamt intussen alweer van begin april. Dus het was hoognodig tijd voor een update.

Japans leren

Na het schrijven en publiceren van mijn blog was het tijd voor mijn dagelijkse Japanse les. Met behulp van de telefoon applicatie Drops leer ik elke dag 10 minuten een reeks Japanse woorden. Ben hier al een paar jaar mee bezig intussen en sommige woorden zijn al aardig te lezen. Maar Japans is een vrij lastige taal. De grootste hindernis hierbij is dat ik Japans niet direct nodig heb en gebruik. Wel word het kijken van anime een stukje toegankelijker hierdoor. Sommige uitspraken in het Japans kan ik direct vertalen, maar over het algemeen spreken Japanners voor mij nog te snel. Des al niet kan het nooit kwaad om een nieuwe taal te leren. Mocht ik besluiten om een keer richting Japan te gaan dan word de hindernis van de Japanse taal al een stapje kleiner.

Boeken lezen

Na mijn Japanse les heb ik nog even mijn e-reader erbij gepakt en ben verder gaan lezen. Het laatste half jaar ben ik steeds meer Engelstalige boeken gaan lezen. De reden hiervoor is het verder verbeteren van mijn Engelse woordenschat. Maar misschien nog belangrijker is dat Engelse boeken een heel stuk betaalbaarder zijn dan Nederlandse boeken. Sterker nog ik heb op het moment toegang tot een oneindig aantal digitale boeken welk ik kan lezen op mijn witte Kobo Libra 2 e-reader. Op het moment ben ik bezig met het lezen van het boek The Chase (Briar U). Dit boek is geschreven in 2018 door Elle Kennedy.

De jacht (Briar U boek 1)

Er wordt altijd gezegd dat tegenpolen elkaar aantrekken. Dat lijkt te kloppen, want ik snap echt niet waarom ik me anders zo aangetrokken voel tot Colin Fitzgerald. Hij is helemaal niet mijn type: hij zit onder de tattoos en is gek op gamen en ijshockey. Bovendien denkt hij dat ik oppervlakkig ben. En er zijn nog meer problemen:

* Hij is heel goed bevriend met mijn broer.
* Zijn beste vriend is verliefd op me.
* En ik woon met hem in één huis.

Eigenlijk doet dat er allemaal niet toe. Ik heb genoeg aan mijn hoofd en hij heeft me heel duidelijk gemaakt dat hij me niet ziet zitten, ook al knettert het altijd tussen ons.
Maar mocht mijn sexy huisgenoot ooit van gedachten veranderen, dan weet hij me te vinden…

https://www.bol.com/nl/nl/p/de-jacht/9300000000614133/?bltgh=ouaabsqscEzSCHA9nSZCuw.2_6.7.ProductImage

Slotwoord

Tot zo ver mijn eerste dag van mijn week. Ik hoop dat ik met dit blog jullie een blik heb kunnen geven in mijn dagelijkse bezigheden. Mochten jullie nog tips hebben of leuke ideeën hebben laat het met dan zeker weten.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like