Concept NewsWeasel

Estimated read time 1 min read

Afgelopen week ben ik bezig geweest met het maken van een iPhone concept voor mijn eigen web applicatie NewsWeasel.

Voor diegene die hier niet bekend mij zijn. NewsWeasel is mijn alternatief voor Google Reader, welk verleden jaar is stopgezet door Google. Ik gebruik NewsWeasel voor het lezen van nieuwsberichten van verschillende websites.

Het idee achter mijn iPhone NewsWeasel concept is het maken van een applicatie waarmee je nieuws kan personaliseren door middel van het beoordelen van de getoonde nieuwsberichten. Berichten die in groepen zitten welk je eerder hebt gelezen zullen sneller worden getoond dan berichten welk zijn afgekeurd. Hierdoor lees je alleen het nieuws wat je daadwerkelijk interessant vind.

Voor de vormgeving mijn NewsWeasel heb ik gekeken naar  de Google Material Design Guidelines. Zo heb ik de vouw op 50% gezet en witruimte rondom de content op 5% gezet. Door voldoende witruimte blijft de content makkelijk te lezen.

Zoals jullie weten verneem ik graag wat jullie van dit concept vinden en wat er aan kan worden verbeterd, zodat creaties in de toekomst nog beter worden.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like