Bullet Journal februari 2022

Estimated read time 6 min read

Nu februari is aangebroken leek het me tijd om een update te geven over mijn Bullet Journal. Zo zal ik meer vertellen over de journal die ik voor dit jaar heb gekocht en over mijn gekozen Bullet Journal februari thema.

Het bijhouden van een Bullet Journal is voor mij iets wat nog vrij nieuw is. Ben er dan eigenlijk ook pas recent mee begonnen. Om precies te zijn in januari 2020. Heb in het verleden zelf nooit een dagboek of journal bijgehouden. Bovendien ben ik mee opgegroeid met de ontwikkeling van de computer. Waardoor ik door de jaren heen steeds digitaler ben gaan leven. Om dan een stap terug te doen naar de offline wereld is dan vrij lastig. Maar wel een belangrijke keuze voor mij persoonlijk. Mijn Bullet Journal zie ik dan ook als hulpmiddel voor het scheppen van een rustig moment in de steeds snellere digitale online wereld. Eveneens helpt mijn Bullet Journal me met het bepalen van prioriteiten en het meer zichtbaar maken van progressie punten.

In de voor laatste week van 2021 besloot ik op het allerlaatste moment om een nieuwe start te gaan maken met mijn Bullet Journal. Zo doende bestelde ik op 25 december 2021, beter bekend als de eerste kerstdag, mijn nieuwe maar nog lege Bullet Journal van Dingbats* in het thema “Earth Glicine Arctic” en een setje fineliners: “Sakura Pigma Micron 6 kleuren fineliners ‘Earth’“. Zoals je allicht opvalt, speelt het thema Aarde een grote rol hierbij. Al is dit meer toeval geweest. Awel beide artikelen werden op 29 december 2021 bezorgd en ik kon dus gelijk aan het werk om mijn bullet journal op te zetten voor 2022. Hierover later meer. Eerst zal ik wat meer vertellen over de Bullet journal van Dingbats.

Dingbats Earth Glicine Arctic Journal – Dotted

De Dingbats Earth Glicine Arctic Journal is mijn tweede bullet journal. Omdat ik het jaar goed wilde beginnen heb ik er voor gekozen dit jaar niet te kiezen voor saaie zwarte omslag. Ik wilde iets hebben wat meer emotie en uitstraling had. Na online meerdere bullet journaals bekeken te hebben viel mijn oog op het merk Dingbats. Deze journal is vrij eenvoudig en heeft alles wat een bullet journal minimaal moet bevatten. Zo is de omslag gemaakt van 100% vegan PU-leer in het licht grijs met een mooie print van een ijsbeer en een zwaardvis. Het papier zelf is 100 grams, zuurvrij, cream paper, FSC-gecertificeerd (dotted) en 192 pagina’s dik. Verder bevat de journal een tweetal leeslinten, sluitelastiek, pennenhouder, opbergvak achterin. En de legenda, index en future log pagina’s. Heb hem nu iets meer dan een maand in gebruik en ben er tot zo ver tevreden over.

Thema Bullet Journal februari: Jigoku Shōjo: Girl from Hell

Voor mijn Bullet Journal voor de maand februari heb ik gekozen voor het thema Jigoku Shōjo: Girl from Hell. Hiervoor heb ik de maand cover gemaakt en op de opvolgende de pagina’s de stijl enigszins proberen door te trekken met de kleuren en afbeeldingen van de personen in de anime. Zoals te zien is op de bijgevoegde foto heb ik gekozen voor een overzicht van maand doelen, meerdere gewoonte trackers, een weekplanner en tot slot een dagelijks logboek. Redelijk simpel qua indeling en makkelijk bij te houden. Op het moment zou ik ook niet direct weten welke pagina’s ik nog meer nodig heb voor mijn maandoverzicht.

Om iets wat meer te vertellen over de anime serie zelf heb ik hieronder een vertaling ingevoegd van het verhaal van de anime serie Jigoku Shōjo: Girl from Hell. Dit is een Japanse anime serie welk in het jaar 2007 en 2008 werd uitgezonden in onder andere Japan.

Het verhaal draait om een ​​meisje genaamd Ai Enma. Haar bestaan ​​is een stedelijke legende die slechts door enkelen bekend is, en de meeste van deze mensen kennen haar in plaats van de naam Jigoku Shoujo, het Hellemeisje. Ze staat bekend om de service die ze zou verlenen, namelijk het koesteren van wrok namens de klanten die om haar service vragen door de persoon tegen wie de klant een wrok koestert naar de hel te sturen.

De manier om haar service aan te vragen is in de loop van de tijd veranderd, met als laatste middel een website die bekend staat als de Jigoku Tsūshin, de Hell Link. Kennis van het bestaan ​​van de website is een stadslegende die ook maar door weinigen bekend is. Het is alleen precies om middernacht toegankelijk en kan meestal alleen worden gezien door degenen die aanzienlijk krachtige wrok koesteren. Deze website kan door iemand worden gebruikt om de naam van de persoon tegen wie hij een wrok koestert in te voeren en te verzenden en deze te verzenden.

Nadat een verzoek naar Ai is gestuurd, laat ze haar begeleiders de cliënt en/of het potentiële slachtoffer discreet onderzoeken, soms ook zelf. Het onderzoek wordt vaak gedaan met bovennatuurlijke middelen, en om verschillende redenen, waardoor Ai beslist of ze haar dienst aan een cliënt wil verlenen of niet. Als ze het verzoek van de klant accepteert, zal ze de klant benaderen en een rieten pop overhandigen. Ze zal dan de voorwaarden van haar service uitleggen, waarin staat dat als de cliënt wil doorgaan, hij of zij aan het rode touwtje moet trekken dat om de nek van de stropop is gebonden. Daarna neemt Ai de persoon van wie de cliënt de naam voelt meteen mee naar de hel. Door aan het rode touwtje te trekken, stemt de cliënt echter in met de voorwaarde van haar dienst, waarin staat dat hij of zij ook naar de hel zal worden gestuurd, maar pas nadat zijn of haar natuurlijke leven ten einde is.

Slotwoord

Ik hoop dat ik jullie een goed inkijkje heb kunnen geven in mijn bullet journal voor de maand februari. Mede doordat ik al een tijdje geen update heb gedeeld over mijn bullet journal is deze blogpost iets wat langer uitgevallen dan ik had gepland. Daardoor ben ik ook iets dieper ingegaan op mijn bestelde bullet journal en het verhaal achter het thema “Jigoku Shōjo: Girl from Hell”. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben gehad of in elk geval leesplezier aan gehad hebben. Hoe dan ook laat me even weten wat jullie van deze blogpost vinden en mochten er verbeterpunten zijn laat deze dan achter in de comments hieronder.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like