Bladwijzer invoegen op het startscherm van Android

Estimated read time 2 min read

android2Als Apple gebruiker is het vrij lastig om bepaalde handelingen uit te voeren op een Google Android apparaat, in mijn geval de Nexus 7. Zo wilde ik een website toevoegen aan het startscherm. Waar dit op zowel de iPad als iPhone met een eenvoudige handeling te doen is, is dit op een Android toestel niet direct mogelijk. Na zoeken op internet blijkt dat er een manier is om een website op je startscherm te plaatsen. Echter bied Android geen directe ondersteuning om je website in volledig scherm te tonen. (Mocht er iemand zijn die weet hoe dit te realiseren is, is die persoon van harte welkom). In dit blog zal ik laten zien op welke manier je een website toevoegt aan het startscherm.

Wij gaan uit van Google Chrome op een Android 4.3 tablet. Om te beginnen openen we de website welk we willen toevoegen aan het startscherm. Pagina geladen voegen we deze website toe als Bladwijzer door op het sterretje te klikken in de adresbalk. Er verschijnt een scherm met de vraag op welke manier je de bladwijzer wilt opslaan. In ons geval voegen we de bladwijzer toe als Mobiele bladwijzer, maar in het algemeen maakt het niet uit onder welke groep we de website plaatsen. Druk op het label Opslaan.

Screenshot_2013-08-24-17-35-42

Open het menu en klik op Bladwijzers en open vervolgens de groep waarin we de bladwijzer zojuist hebben opgeslagen.

Screenshot_2013-08-24-17-44-33

Druk met een vinger de Bladwijzer voor een paar seconden in tot dat er een menu in beeld verschijnt. Kies voor het label Toevoegen aan startscherm. De website zal vanaf nu zichtbaar zijn op het startscherm.

Screenshot_2013-08-24-17-36-08

Hoop dat jullie met deze tip weer wat wijzer zijn geworden!

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like