Opinie: Bier drinken is niet de norm

Estimated read time 3 min read

Het drinken van bier of andere alcoholische versnapering is in Nederland heel normaal. Een feestje zonder bier is geen feest. Dronken worden en als een lamzak over straat is voor sommige de norm. Is er een bedrijfsfeestje dan hoor je iedereen al stoer praten over dat ze zich zelf kapot gaan zuipen. Bij mijn huidige werkgever is het zelfs zo erg dat ze je op de eerste dag al gelijk voorzien van meerdere flesjes bier. Gelukkig heb ik dit welkomstpakket nooit mogen ontvangen. Los van dat toen ik begon mijn bureau vol stond met rommel waaronder dat welkomstpakket, waarvan ik niet eens wist dat dat voor mij bedoelt was. Hier kwam ik pas een maand later achter. Maar kom op zeg, bier krijgen op je eerste werkdag als welkomstpakket. Hoe diep kunnen we zinken. Nu organiseert mijn werkgever een bedrijfsfeestje online en de eerste vraag die al gelijk werd gesteld was wie er geen alcohol drinkt. Dit wekt bij mij al een verkeerde indruk. Vanaf achter je eigen computer alleen alcohol drinken?! Intussen weet ik al iets meer en het blijkt dat we naar als bedrijf gaan nemen aan een bierproeverij in een 2D online wereld.

Ik als niet drinker kan me hier totaal niet in vinden. Heb zelf al jaren een afkeer tegenover alcohol. Dronken worden is niet grappig, mensen die zich kapot zuipen thuis. Al die zo genaamde grappige filmpjes zijn niet grappig maar in en in triest. Alcohol maakt meer stuk dan je lief is. Je mag het geloven of niet, maar in mijn gehele leven is het aantal flesjes/glazen bier en alcohol dat ik gedronken is op een enkele hand te tellen. Maar goed terug naar mijn verhaal. Het geen wat mij enorm tegen de borst stuit is hoe normaal het is om bier/alcohol te drinken en dat een ander maar gewoon mee moet doen, want anders hoort hij er niet bij. Er word niet gevraagd of iemand bier drinkt, je hebt het glas bier al onder je neus staan voor je het weet. Sterker nog iedereen gaat er standaard vanuit dat iedereen drinkt. En om het nog leuker te maken als je geen bier drinken dan is het enige alternatief doorgaans frisdrank. Gevolg is dat ik mijn eigen drinken dan maar meeneem naar de vrijdagmiddag borrel. Een fles water!

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind dat iedereen voor zich zelf moet kunnen bepalen of ze drinken en hoeveel. Maar ga anderen niet opzadelen met jouw normen en waarden alsof dat de normaalste zaak van de wereld is. In geval van mijn huidige werkgever een semi verplichte deelname voor een bierproeverij en dan nog online ook! Ook al drink je geen bier, dan nog word je geconfronteerd met bier.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like