30-Day Minimalism Game

Estimated read time 4 min read

Midden december 2020 ben ik begonnen aan het 30 dagen minimalisme spel. Dit spel werkt als volgt: op dag 1 ruim je 1 ding op. Bijvoorbeeld een pen, een boek of een ander bezit. Op dag 2 ruim je 2 dingen op. En op dag 10 ruim je 10 objecten op. Aan het einde van de maand heb je 500 objecten opgeruimd. Let op dat het niet gaat om het weggooien van je dierbaarste bezittingen, maar om objecten die al jaren in je huis slingeren welk geen betekenis of functie meer hebben. De bedenkers van deze game The Minimalists hebben hier een instructievideo van gemaakt.

Mijn doelstelling

Mijn doel om dit spel te spelen is om mijn huis op te ruimen en overbodige spullen uit mijn leven te halen. Hoe minder spullen je bezit, hoe meer waarde je hecht aan de spullen die je bezit. 500 objecten opruimen lijkt veel, maar je zult je verbazen hoeveel objecten je bezit. Hieronder toon ik een overzicht van de objecten welk ik heb opgeruimd uit mijn huis en leven. Ik zal dit bericht dagelijks proberen te updaten om jullie zo op de hoogte te blijven houden van mijn voortgang. Aan het einde van de rit zal ik jullie laten weten hoe het mij is bevallen.

Dag 1: Pocahontas prints
Dag 2: twee oude iPad hoesjes
Dag 3: twee tegels en doosje
Dag 4: brilkoker, suikerpotje, handvat, capuchon
Dag 5: Charmender, ophangsysteem rolgordijn, draaiknop
Dag 6: Twee oude IT boeken, Bulbasaur drinkbeker, Windows XP, muziek cd.
Dag 7: Snelbinder fiets, kerstkaarten, bracked SSD, verschillende kabels, oortjes.
Dag 8: Camera dock, computer geheugen, verloopstukjes en kabels.
Dag 9: Boekjes, kabels, verloopstukjes, afstandbediening, computer insteekkaart, wifi apparaatje.
Dag 10: CD-roms met drivers voor computer
Dag 11: CD-roms met drivers, insteekkaarten computer, handleiding en kabeltje.
Dag 12: meer kabels, oortjes en klepjes.
Dag 13: TV series, films, telefoonhoedjes, handleidingen, adapters, weegschaal, schoenveters en lampje.
Dag 14: Gameboy + spellen, rijschoolboeken, borsteltje, kabeltje, stickers en windows 7
Dag 15: kopjes en schoteltjes, handleidingen, gameboy, leegdoosje, klantenkaart
Dag 16: Aantal boeken, klantenkaart, opbergmapje, zakje schroefjes, bierviltje, knuffeltje en een lepel
Dag 17: Cursus Chinees, toilettasje, lamp, plastic tasjes, zakjes ondelen, bloempot, 3d bril, cd-roms
Dag 18: tal van oude schoolboeken, speelgoed geld, kabeltje
Dag 19: gameboy, smartwatch, handgrepen, tablet, schroefjes, boek, lege doos, oude telefoon, organiser, bril
Dag 20: stapel cd-hoesjes
Dag 21: meer cd-rom hoesjes
Dag 22: nog meer cd-rom hoesjes
Dag 23: opnieuw cd-rom hoesjes
Dag 24: voorlopig de laatste cd-rom hoesjes
Dag 25: 25 DVD-hoesjes
Dag 26: cd-mapjes, pootjes speakers, videoband, kabeltje, afstandbediening, passer, lege doos pc spel, schoonmaakmiddel, verloopstukje
Dag 27: Dozen, deksels, cd-hoesjes, boeken, ijstray en stickers
Dag 28: ladenblok, weegschaal, doeken, sponsje, cd-roms, stokjes, draaiwieltjes, klemmetjes
Dag 29: Wasknijpers
Dag 30: Schroefjes, papierbinders
Dag 31: pc spellen, boeken, film, muismat, wasknijper, productdoos, gordijntje, oud t-shirt, half cd-rom doosjes, draaiwieltjes

Einddoel bereikt en mijn ervaring

Na 31 dagen opruimen van diverse spullen heb ik het einddoel van 500+ items weten te bereiken. Ik moet zeggen dat ik het op zich nog best makkelijk vond gaan. In het begin was ik wel een beetje bang dat 500 items vrij veel was en misschien niet haalbaar. De eerste weken zijn vrij makkelijk gegaan, maar was het opruimen amper merkbaar. Maar zodra dat 20 aanbreekt ga je het pas echt voelen en moet je bewuster gaan zoeken naar objecten die geen waarde meer hebben en opgeruimd kunnen worden. Tijdens het opruimen heb ik ook besloten om alle 500+ objecten te verzamelen en in een hoek van mijn woning te plaatsen. Dit om te laten zien aan mij zelf en lezers van dit blog hoeveel spullen iemand kan bezitten die geen waarde heeft.

Nu de 500 objecten zijn opgeruimd merk ik wel dat ik me iets wat lichter viel. Ik hoef niet meer na te denken over de spullen die ik niet meer heb en dat geeft toch iets meer rust.

Als je aan mij zou vragen of anderen ook 500 items moeten gaan opruimen zeg ik ja. Om de simpele reden dat het geen zin heeft om spullen die je niet gebruikt je gehele leven te bewaren en dat als je deze hebt opgeruimd het naast ruimte ook rust geeft.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like