30-Day Minimalism Game (ronde 2)

Estimated read time 5 min read

Eind 2020 speelde ik de 30 dagen minimalism game voor de eerste keer. Tijdens deze maand verzamelde ik meer dan 500 objecten in mijn huis welk opgeruimd konden worden. Het grootste deel van deze spullen had totaal geen functie meer. Ik was me al wel bewust dat ik veel spullen had die geen functie meer hadden, maar 500 objecten is als je er over na denkt toch best heel veel. Dit valt vooral op wanneer je al deze spullen op een grote hoop legt, dan schrik je wel een klein beetje. Ik was toen al verrast hoeveel zooi en spullen ik in mijn huis had slingeren. Nadat ik dit had opgeruimd ervaarde ik een stuk meer rust. Minder spullen in je leven betekent namelijk dat je over minder objecten hoeft na te denken.

Nu twee jaar later vond ik het tijd voor ronde twee van deze game. Hoewel ik in de laatste jaren tal van nieuwe producten heb verzameld ben ik wel bewuster gaan shoppen. Ook verwachtte ik bij het starten van de tweede ronde dat het een heel stuk lastiger zou gaan worden om het ditmaal 30 dagen vol te houden en pak en beet 500 objecten te verzamelen om op te ruimen.

Wat is de 30-Day Minimalism Game?

Voor mensen die niet bekend zijn met de 30-Day Minimalism Game zal ik een korte introductie geven. Het spel werkt als volgt: op dag 1 ruim je 1 ding op. Bijvoorbeeld een pen, een boek of een ander bezit welk geen functie meer heeft. Op dag 2 ruim je 2 dingen op. En op dag 10 ruim je 10 objecten op. En zo door tot dag nummer 30 waarop je 30 objecten moet opruimen. Zo heb je aan het eind van de maand ongeveer 500 objecten opgeruimd. Let wel op dat het niet gaat om het weggooien van je dierbaarste bezittingen, maar om objecten die al jaren in je huis slingeren welk geen betekenis of functie meer hebben.

Eind 2018 hebben Joshua & Ryan van het YouTube kanaal The Minimalists hebben voor deze game een instructievideo van gemaakt. Hierin leggen ze exact uit wat de 30-Day Minimalism Game is en wat de spelregels hiervoor zijn. Ik heb de YouTube-video hieronder voor jullie bijgevoegd.

Wat heb ik allemaal opgeruimd?

Tijdens de 30-Day Minimalism Game heb ik ongeveer 500 objecten weten op te ruimen. In tegenstelling tot twee jaar geleden zijn de objecten nu iets minder random. Zo heb ik dit jaar wat oude kleding, klerenhangers, boeken en schroefjes en beslag… heel veel schroefjes en beslag opgeruimd.

Je zou kunnen stellen ik de game niet anders niet zou hebben kunnen winnen. Denk dat hier nog wel eens een vorm van waarheid in zou kunnen zitten. Het opruimen van 500 objecten blijft namelijk een flinke opgave. En soms kan het geen kwaad om je bakje van schroefjes op te ruimen. Zelf het opruimen van klein spul geeft enorme rust. Echter blijft het natuurlijk altijd van belang om spullen op te ruimen die totaal geen functie of meerwaarde meer hebben binnen jouw leven. Het laatste wat je wilt hebben is dat je iets opruimt dat je achteraf toch nodig blijkt te hebben. Maar denk dat ik overal wel geslaagd ben.

Elke dag dat ik spullen verzamelde voor de 30-Day Minimalism Game heb ik er een foto van gemaakt. Zodat ik voor zowel jullie als wel voor mezelf kan zien hoeveel zooi ik wel niet heb opgespaard in de jaren. Al deze 30 foto’s heb ik hieronder ingevoegd. Om jullie niet al te veel te vervelen zal ik geen opsomming maken met wat ik op welke dag heb verzameld. Ik verwacht dat de foto’s op zichzelf wel voor zichzelf zullen spreken.

Foto collectie 30-Day Minimalism Game

Conclusie

Tijdens de 30-Day Minimalism Game merkte ik al snel dat het dit jaar een heel stuk lastiger was op aan 500 objecten te komen dan twee jaar geleden. Maar het is gelukt door vooral het schroevenbakje in te duiken dit jaar. Ik moet wel zeggen dat het me blijft verbazen hoeveel zooi ik in mijn huis heb slingeren. Je zou verwachten dat het opruimen van 500 objecten een onmogelijke opgave is. Vooral wanneer je dit spel voor een tweede of derde keer speelt. Maar toch was het me weer gelukt om aan dit aantal te komen. Zoals je op mijn foto’s kon zien is het niet altijd nodig om boeken, kleding of lege DVD-hoesjes op te ruimen, maar kun je ook je bakje met schroefjes in duiken om dat eens flink uit te dunnen. In andere woorden je bezit meer objecten dan dat je je zelf voor mogelijk houdt.

Of ik de 30-Day Minimalism Game over een paar jaar opnieuw ga doen weet ik op dit moment nog niet. De kans voor herhaling is wel aanwezig en ik denk dat het nooit kwaad kan, het is namelijk een goed excuus op je huis op te ruimen. Maar ik verwacht wel dat het de volgende keer een heel stuk lastiger zal gaan worden op opnieuw aan 500 objecten te gaan komen. Awel, we gaan het in de toekomst zien!

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like