2 jaar spelen op de elektrische gitaar

Estimated read time 5 min read

Het is in tussen alweer eventjes terug, maar wel een momentum waarvoor een blog bericht niet mag ontbreken. Ik heb het dan ook over mijn twee jarig jubileum met gitaar spelen. Dit was op 28 augustus 2021 het geval. Ja ik weet het we leven nu alweer in november. 😳 Wat dat betreft loop ik een klein beetje achter met het plaatsen van berichten op mijn blog. Een van de redenen hiervoor is dat maar weinig mensen dit blog bezoeken en mede daardoor een klein beetje verlies van motivatie. Awel genoeg daarover gezegd terug naar het hoofdonderwerp van dit blog.

Hoe mijn gitaar avontuur begon

Mijn gitaaravontuur begon in de zomer van 2019. Ik was in die tijd net begonnen met het volgen van een aantal elektrische gitaarspelers via YouTube. Kort hierop besloot een collega met wat advies een gitaar te kopen en al snel stelde ik me zelf de vraag of dit ook iets voor mij was. Gitaar leren spelen op met een leeftijd van 35 is natuurlijk nog knap lastig, maar niet onmogelijk. Een kleine maand later had ik de knoop door gehakt en tips gevraagd aan een collega die al jaren in de gitaren zit wat de beste starter gitaar zou wezen. Al snel kwamen we uit op de “Yamaha Pacifica 112V BL”. Deze gitaar heeft 22 frets, vintage-style tremolo, 1 passieve humbucker en single coil. Een prima gitaar waarmee je alle gangbare muziekstijlen wel zou kunnen spelen. Zo doende de gitaar besteld in combinatie met een simpele gitaar versterker de “Blackstar FLY 3”. Enkele dagen later kwam de gitaar binnen en begon mijn gitaaravontuur op 28 augustus 2019.

De eerste maanden was ik vooral aan het pingelen op de gitaar en bezig met het trainen van mijn vingers. Onder andere met oefeningen zoals de spider walk en alternative picking. Via internet zocht ik gitaar tabs op en begon deze na te spelen om zo langzaam aan controle op te bouwen over mijn vinger positie en spiergeheugen. In het eerste jaar was ik vooral bezig met zelfstudie. Het volgen van gitaarlessen deed ik nog niet in die periode. Ik moest in de eerste periode eerst bepalen of gitaarspelen werkelijk iets voor mij was en niet dat ik na twee maanden stopte omdat het te moeilijk was.

Bijhouden progressie

Een belangrijk onderdeel van gitaar spelen of een andere hobby is het bijhouden van je eigen progressie. Dit kan natuurlijk op meerdere manieren, zelf besloot ik dit te doen via het filmen van mijn eigen gitaarspel. Deze video’s plaatste ik ook op YouTube. Het grootste voordeel is dat je zelf makkelijk kan terugkijken in welke mate je door de maanden heen bent gegroeid en via internet krijg je tips van anderen om je spel te verbeteren en word je aangemoedigd om door te gaan. Ik kan dit iedereen aanraden om te doen. Wie weet dat je in de toekomst goed genoeg bent dat je word uitgenodigd om te spelen op het podium of in een bandje. Je weet het immers nooit. Juist door je zelf zichtbaar te maken vergroot je je kansen en mogelijkheden in de toekomst.

De toekomst

Wat de toekomst gaat brengen is iets dat niemand weet. Wat ik wel weet is dat mijn avontuur bij lange na nog niet voorbij is. Zo ben ik in mijn derde jaar meer gaan focussen op het spelen van snelle en complexere nummers, waaronder Electric Eye van Judas Priest en Deutschland van Rammstein. Ook heb ik al een beginnetje weten te maken met Master of Puppets van Metallica. Ik zou de voortgang hiervan eens moeten gaan filmen en delen met jullie via YouTube.

Op langere termijn wil ik me verder verbeteren als rock metal gitarist en op hoog niveau nummers van Ghost BC, Rammstein en Metallica willen spelen. Hiernaast wil ik ook simpelere nummers kunnen spelen met strumming en fingerstyle. Kortom de wereld van de gitaar is eindeloos en je ontdekt elke dag weer een nieuwe techniek of een compleet nieuw geluid waarvan je nog niet wist dat dat mogelijk was met een gitaar.

Mocht je me nog niet volgen op YouTube raad ik dat persoonlijk zeker aan. Je vindt mijn YouTube channel via de knop hieronder. Maar je mag je natuurlijk ook abonneren op mijn blog om op de hoogte te blijven van mijn voortgang.

Vond je dit een leuk blog artikel dan is een reactie altijd welkom: Klik hier om een reactie achter te laten.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Meld je hieronder aan met jouw e-mailadres en ontvang als eerste een mailtje wanneer er een nieuw artikel online gaat op mijn blog.

Voeg je bij 12 andere abonnees

You May Also Like